In volle pas richting Hoogland

Kruiwagentocht2014

© Jacques Zorgman

De kruiwagentocht van Den Haag tot Hoogland is inmiddels aan zijn derde etappe begonnen. Deze kruiwagentocht herdenkt de imposante en historische tocht met kruiwagens die 42 jaar geleden van Hoogland naar Den Haag plaatsvond, als protest tegen de annexatie van Hoogland.

De deelnemers lopen van 22 april tot en met 26 april maar liefst 90 kilometer met kruiwagen van Den Haag naar Hoogland. Bekijk de foto’s gedurende hun tocht op de Facebookpagina van het Oranje Comité Hoogland!

Download hier alle routes van dag tot dag.

Op vrijdag 25 april komen de lopers van de 4de etappe van de Groos Kruiwagentocht Hoogland binnen gewandeld.

Om 19.00 uur pauzeren deze wandelaars bij de Café De Plank. Hier is gelegenheid om aan te sluiten voor het laatste gedeelte van de wandeltocht.

Om rondstreeks 19.30 uur vertrekt de stoet via de Oudeweg verder te gaan naar Cafe Bar De Kolkrijst. Wij verwachten de stoet hier om ongeveer 20.00 uur. Na een halfuur vertrekt de colonne richting het terrein van de Eemruiters om rond 21.00 uur aan te sluiten bij de lampionnenoptocht.

Bij terugkomst op het Eemruiters terrein wordt iedereen getrakteerd op een spetterend vuurwerk.

Dus kom naar de Plank of de Kolkrijst en ontvang onze moedige lopers, haal ze binnen met een Groots onthaal!

Dit vind je misschien ook leuk...