PROEVERIJ OUD HOOGLANDSE GERECHTEN

Toddenmuis, melkmoes, drie in de pan, blote billetjes in het gras, balkenbrij.

Heeft u deze gerechten nog nooit gegeten? Dan krijgt u op zondag 18 mei daartoe de kans in De Plank vanaf 18.00 uur.

Gerenommeerde koks zoals  Ciska Bieshaar, Tinie Hak, Corrie van den Boom, Bep Hartman, Henriette Wiggerts, Marjolijn Kemna en Nel  van den Hoven hebben ieder hun eigen kookboek opengeslagen en een ieder heeft een of meerdere recepten uitgezocht. Bovenstaande gerechten en nog vele andere  zullen te proeven zijn tijdens deze  Proeverij Oud Hooglandse Gerechten.  Het gaat om gerechten die 40 jaar geleden in Hoogland dagelijks gegeten werden.

Naast de hierboven onbekende gerechten staan er ook minder onbekende gerechten  op de menukaart  zoals draadjesvlees, stoofpeertjes, Jan Hagel, rabarber, andijviestamppot, griesmeelpap en bloedworst.  Ook is Gert van den Hoven bereid gevonden weer krentenbrood te bakken zoals  de Hooglandse boeren en burgers  ze 40 jaar geleden kreeg  aangeboden.

Mocht uw buik van het proeven niet gevuld raken,  dan zijn er nog diverse stamppotten te verorberen, zodat uw buikje voldaan naar huis gaat.

Wilt u ook van dit gevarieerde oud Hooglandse buffet genieten, meld u dan even aan via  mail@deplankhoogland.nl  onder vermelding van uw naam , telefoonnummer en aantal  eters.  De kosten bedragen  10 euro per persoon, ter plaatse te voldoen.

Gewoon opgeven aan de bar ter plekke heeft de voorkeur, maar geef u wel op voor woensdag 14 mei, want vol is vol en op is op.

Dit vind je misschien ook leuk...